Wim & Others...

Knowing the truth about the Kennedy Assassination is understanding America today.

Moderators: Bob, Phil Dragoo, Dealey Joe, kenmurray, dankbaar

Wim & Others...

Postby Floris Wakka » Thu Jun 28, 2007 12:03 pm

Hoi Wim,

Ook dit zal jou natuurlijk niet ontgaan zijn, maar is dit ook in Amerika groot nieuws?

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen ... eimen.html

Dertig jaar lang waren de familiegeheimen van de CIA zo geheim dat slechts een handjevol spionnen het hele archief mochten inzien. Alles wat de CIA in zijn eerste dertig jaar illegaal had gedaan was er in verzameld: politieke moorden, infiltraties, afluistercampagnes, kidnapping.

Het archief werd in 1973 aangelegd op verzoek van CIA-baas Schlesinger, die met lede ogen had moeten aanzien hoe de naam van de CIA door het slijk werd gehaald, omdat de dienst zijdelings betrokken was geweest bij het Watergate schandaal.

Schlesinger wilde onmiddellijk alles weten van alle oude lijken in de kast.

Het onderzoek leverde 700 pagina’s op aan verslagen, kattebelletjes en declaratieformulieren, maar ook schokkende bekentenissen. Zo vertelt het dossier kort en bondig over de moordpogingen op de Cubaanse leider Fidel Castro.

Maffia
De CIA zocht in 1960 contact met het maffialid Johnny Rosseli, die $150.000 werd geboden om Castro te vermoorden met gifpillen die door de inlichtingendienst zouden worden geleverd.

Rosseli bracht zijn opdrachtgevers in contact met een man die hij Sam Gold noemde, maar die later de beruchte maffiabaas Giancana bleek te zijn.

Het project nam absurde vormen aan toen Giancana de CIA verzocht zijn vriendin af te luisteren, omdat hij haar van bedrog verdacht. De technicus die een microfoon moest plaatsen werd gesnapt en gearresteerd, maar nadat minister van justitie Robert Kennedy zich er mee bemoeide werd de man vrijgelaten.

Het Castro-project ging uiteindelijk niet door.

Vertrouwelijk
Veel van de besproken materie was eerder al uitgelekt. Toch blijft het spannend om te grasduinen in de stukken, vol gecensureerde delen en doorgestreepte waarschuwingen als 'verboden te kopiëren' en 'vertrouwelijk'.

CIA-baas Hayden zegt dat hij de Family Jewels openbaar maakt vanwege de historische waarde van de papieren. "Het meeste hiervan is weinig flatterend, maar het is wel CIA-geschiedenis."

Critici stellen dat de CIA liever praat over de zondes uit de Koude Oorlog, dan over die uit de oorlog tegen terreur.


This article is about the publication of certain CIA files from the Sixties. These files say that the CIA en the Maffia worked together in een plot to murder Fidel Castro


Als dit nu officieel is, hoe snel zullen dan de Kennedy Files openbaar worden gemaakt en blijft men vanuit de overheid ontkennen dat de Maffia en de CIA in de jaren '60 twee handen op 1 buik waren?

Now this is official, how long will it take before the files about JFK are mad public and will the government still deny that the Mob en de CIA worked together back in the sixties?Floris
Floris Wakka
 
Posts: 7
Joined: Tue May 02, 2006 12:57 pm

Return to Who shot JFK, and why?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron